Параграф22 Daily

§22 Новини

Мутри рекетират собственици на апартаменти в Слънчев бряг

В Слънчев бряг собственици на ваканционни апартаменти са изнудвани за пари, съобщи Нова телевизия. След като миналата година руски собственици в комплекса от затворен тип "Амбър бийч" са били бити, защото не желаят да подписват неизгодни за тях договори, тази година отново има подобен сигнал, добавя медията. Този път физическа саморазправа с хората няма, но собствениците вече 50 дни са без електричество.На газови бутилки те си приготвят храната, а осветлението си осигуряват чрез фенерчета.


Пред Нова телевизия майките разказаха, че се страхуват да готвят на тези бутилки, тъй като има малки деца. Инвеститорите в комплекса са латвийски граждани. Ябълката на раздора този път се оказа басейнът на комплекса, който в момента прилича на блато. Той е построен върху терен, който е собственост на български граждани, с отстъпено право на строеж. Така латвийските инвеститори строят целия "Амбър бийч". Преди няколко години строежът на басейна не е бил оформен документално и тази година това е трябвало да бъде направено чрез предварителен договор. Инвеститорите обаче не са пожелали да го подпишат, в резултат на което той остава в лошо състояние.


"Ние сме съгласни да подпишем договора за управление, но с добри условия, които защитават интересите ни", обясниха собствениците на апартаменти. Те разказаха още, че са заплащали използваната електроенергия на инвеститора. Той не е платил и се е наложило втори път да събират сумата. Част от хората дори не живеят в апартаментите си, въпреки че са собственици. Една от тях плаща по 35 евро нощувка в съседен комплекс, за да може да преживява, докато е в България. Хората не виждат изход и затова са потърсили услугите на адвокат, за да може ситуацията да бъде решена.

Facebook logo
Бъдете с нас и във