Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР - гарант за стабилността в България и за правата на българите

С празнична церемония беше отбелязана 135-ата годишнина от създаването МВР и професионалния празник на служителите на ведомството.


„С гордост можем да кажем, че МВР е основен фактор на стабилността в България и гарант за сигурността на българските граждани. Независимо от политическата конюнктура, полицаите, граничарите, пожарникарите и спасителите служат на народа“, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев по повод 135-та годишнина от създаването на МВР и професионалния празник на служителите от вътрешното министерство.


За кратък период от време обществото ни бе изправено пред сериозни изпитания - тежка обществено-икономическа криза, безпрецедентен за новата ни история миграционен натиск, природни бедствия, заплаха за финансовата стабилност на страната. По време на тези изпитания служителите на МВР изпълниха дълга си, служиха вярно на народа си и защитиха българските граждани, каза министър Йовчев. Той отбеляза че България е положителен пример за държава, в която по демократичен и европейски начин не бе допуснато протестите да доведат до ескалация на обществено напрежение, тежки сблъсъци и сериозно наранени хора. В тези трудни условия Министерството на вътрешните работи успя да мобилизира всички ресурси и да постигне сериозни успехи в борбата срещу престъпността, заяви министърът на вътрешните работи. Той посочи като друг положителен пример в работата на министерството успешното взаимодействие с европейските правоохранителни агенции и бързото справяне с тежка миграционна криза.


Министър Йовчев поздрави служителите на министерството, като им благодари за себеотрицанието, усилията и лишенията. Той им пожела здраве, сили, професионални и лични успехи.


Тържествената церемония по повод професионалния празник на министерството се състоя пред Паметника на Незнайния войн в присъствието на ръководния състав на МВР, Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, депутати, министри, дипломатически представители, служители и гости.

Facebook logo
Бъдете с нас и във