Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР и МРРБ започнаха проверка на пропадналата "Хемус"

Започна проверка на новостроящата се отсечка от автомагистрала „Хемус“ между Буховци и Белокопитово, след като вчера министърът на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи, че в участъка има пропадане. „Първото действие, което ние правим е да се запознаем на място с фактическата обстановка и оттук нататък ще последват всички действия, характерни за една проверка“ заяви директорът на Областната дирекция на МВР в Търговище старши комисар Мариан Михайлов.

Той посочи, че има сформирана комисия, в която влизат представители на МВР и МРРБ. „От страна на МВР има служители от Главна дирекция „Национална полиция“ и служители на икономическа полиция в Областната дирекция. Смятаме, че преди на мястото, където сега е тази дупка, е имало насип, асфалтово покритие, маркировка и мантинели. За нас е странно защо изглежда така в момента“, обясни той.

На въпрос кога ще приключи проверката старши комисар Михайлов не се ангажира със срок. „След като тя завърши, ще ви запознаем с резултата. Ние официално от вчера сме ангажирани с казуса“, каза той.

От фирмата, която строи участъка от автомагистралата уточниха, че в момента се прави укрепване на терена. „След открито несъвършенство в основата на насипа в момента то се отстранява“ обясни ръководителя на обекта инж. Асен Тодоров. „Нямало е свличане, нямало е срутище. Става въпрос за допълнителни отводнителни мероприятия – дренажни ребра и откопаване на насип“, каза той.

По думите му, насипът е изграден преди година и половина, установени са обаче атипични слягания. „Преценихме, че е по-добре да се направят допълнителни отводнителни мероприятия за да не може това в последствие да компрометира пуснатата в експлоатация магистрала“, добави Тодоров и уточни че това е изцяло за сметка на фирмата-изпълнител.

Facebook logo
Бъдете с нас и във