Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР и прокуратурата ще пазят обществото от мутрите

Прокуратурата и МВР обсъдиха мерки за опазване на обществения ред. Повод за съвместното заседание стана поредният случай на насилие от сряда, когато четирима мъже нанесоха побой на семейство на Околовръстното шосе в София.

Амбицията на двете институции е да направят всичко възможно да опазят обществото от мутрите, посочи главният прокурор Сотир Цацаров. Идеята е да бъде спряна практиката на кортежите пред дискотеките и по пътищата, които предизвикват пътнотранспортни произшествия. Затова от прокуратурата са поискали от МВР за пореден път да бъде подготвен регистър за притежаваните оръжия от частни лица, включително ще се прави проверка на охранителните фирми.

Вчера стана известно, че нападателите от Околовръстното шосе са работили, макар и без договор, за известна криминална фигура в България. От прокуратурата припомниха, че още около случая с престрелката в Лясковец, където загина барета и бяха ранени други, от МВР беше изискан такъв регистър, но не са получили нищо.

Сега имаше обещание, че със съвместни действия между МВР и прокуратурата този регистър ще бъде факт.

Главният прокурор посочи, че прокуратурата ще спази обещанието си и днес в Районния съд ще бъде внесено искане за постоянното задържане на четиримата нападатели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във