Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР и синдикатите не се разбраха за заплатите, предстои национален протест

Ръководството на МВР и синдикатите не успяха да постигнат споразумение за възнагражденията на работещите в системата. По-рано днес се проведе среща между вътрешния министър Христо Терзийски и представители на синдикалните организации, но на нея не е бил постигнат консенсус за заплатите на полицаите.

Синдикатите настояват за по-голямо увеличение на заплатите от предвидените 10%, които ще влязат в сила от 1 януари 2021 година. МВР не попадна в списъка на ведомствата, чиито възнаграждения ще се увеличат с 30% от новата година, което накара синдикалните организации да организират няколко протеста.

"В момента не можем да се разберем, защото министър Терзийски, без да му държа сметка за това, няма откъде да извади нещо повече от вече приетите от Министерския съвет, ако не се лъжа 154 милиона, което значи 10%. С 10% няма как да спрат протестите ни", заяви председателят на СФСМВР Валентин Попов.

Полицаите ще проведат национален протест на 8-ми ноември в градинката пред църквата Свети Седмочисленици до МВР. Ако и след този протест няма резултат, синдикатите уверяват, че ще продължат с протестите и на регионално, и на национално ниво.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във