Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР издирва Петко Сертов

Бившият председател на ДАНС Петко Сертов се издирва от Столичната полиция, по молба на съпругата му, тъй като от петък е в неизвестност, предаде БНР. Сертов е изчезнал, след като е оставил двата си мобилни телефона в дома си. Последно е бил забелязан в автомобил Фолксваген Голф. Към момента информацията не е потвърдена официално от МВР, а информация за състоянието и местонаходжението му няма.

Неговият близък твърди, че е присъствал на разговор на Петко Сертов по мобилния телефон, при който той си запазил хотел за уикенда. Не споделил обаче дестинацията, към която ще пътува.  Разследващите обаче са скептични за достоверността на сигнала, подаден от приятеля му. "Петко Сертов не е импулсивен човек, дори и най-близките му не знаят да има връзка, не става и дума за служебно пътуване, тъй като Сертов на практика не е работил нищо през последната една година", обясни негов бивш колега от ДАНС.

Ако се е канил да пътува някъде, то по-лесно е било туристическата агенция, която е собственост на жена му, да направи резервацията. Въпреки това проверяват и сигнала на приятеля на Петко Сертов, който дал една от малкото следи за мистериозното изчезване на висшето ченге.

Петко Сертов бе първият директор на ДАНС от създаването на агенцията през 2008 г. до лятото на 2009 г., когато бе освободен от агенцията. В последствие той оглавяваше и създадения през 2009 г. Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР). Сертов бе начело на центъра до март месец  миналата година, когато бе освободен от премиера Бойко Борисов.

Докато Сертов беше шеф на ДАНС, за силната фигура в агенцията се сочеше лицето Алексей Петров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във