Параграф22 Weekly

§22 Новини

МВР няма да се меси във футбола и в политиката

Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров не се ангажира с информацията, че фенове на Локомотив (Пловдив) са участвали в антиправителствени протести и заради това Атанас Узунов е освободен от клуба.


"Доколкото разбрах, вчера ръководството на Локомотив (Пловдив) е изнесло подобни данни, но няма как аз да се ангажирам, нито е редно МВР да се меси в чисто футболни дела, подчерта той. Ако има оперативна информация, няма как да я разкажа пред вас, най-малкото ще ми заведат следствено дело".


Относно въпроса за участието на футболни фенове в различни протестни прояви главният секретар на МВР каза: "Някога имаше масов спорт, който беше и в училищата. От там много лесно, и по естествен начин, децата и подрастващите от масовия спорт ходиха по стадионите и по спортните мероприятия. Имаше пълни стадиони, имаше и един приличен модел на български футбол. В момента нещата, за съжаление, по други причини се развиват в друга посока, но аз смятам, че и това ще го надживеем", заключи накрая той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във