Параграф22 Weekly

§22 Новини

МВР няма да толерира ксенофобия и расизъм

МВР няма да толерира ксенофобските прояви и расистките призиви, заяви главният секретар на МВР Светлозара Лазаров в ТВ ефир по повод ескалацията на протеста в Пловдив на 14 февруари. "Има нещо, което се случва в момента и ние го пускаме да се преплъзва под повърхността - опитите за нарушаване на баланса на етническия модел, което е заплаха за националната сигурност. Опитите за ескалация на ксенофобия и на расистки прояви - това издава подпластови течения, за които някой трябва да поеме отговорност", допълни Светлозар Лазаров.


"Има образувано досъдебно производство в Пловдив за проповядване на етническа омраза. Съветвам ви да наблюдавате кои лица ще бъдат поканени да бъдат разпитани и се надявам това да стане публично" , каза още главният секретар на МВР.


"Аз съм един от малкото хора, които наистина през последните 8 месеца стоят зад това - хората, гражданското общество да има право, да има възможност да изрази своите позиции, но само, когато е в рамките на закона. Не съм аз човекът, който ще казва кой за какво може да бъде разследван, но се надявам да се потърси отговорност за това, което се случи", заключи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във