Параграф22 Weekly

§22 Новини

МВР няма информация братя Галеви да са задържани.

Разпространеното твърдение за задържане на т. нар. братя Галеви не отговаря на истината, съобщи  официално пресцентърът на МВР. Освен това по официалните международни канали за обмен на информация на МВР не са получени подобни данни.Издирването на двамата български граждани продължава.

Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров вчера не разполагаше с информация, че братя Галеви са задържани накъде по света, какъвто слух плъзна още в четвъртък вечер. Арестът уж станал в страна от Близкия Изток. По-късно се уточни, че поне един от тях е бил "арестуван".


Опитите на репортери на в. "Банкеръ" да проучат докрай "новината" не дадоха резултат, въпреки че бе разговаряно лично както с главния секретар на МВР, така и с други ръководители във вътрешното ведомство и в полицията.


Пламен Галев и Ангел Христов бяха осъдени през май 2012 година на 5 години затвор за създаване и участие в група за рекет и изнудване. Седмица след като Върховният касационен съд обяви присъдата им, двамата изчезнаха. 


На 9 май 2012 г. Галев и Христов бяха обявени за общодържавно издирване, след като служителите на "Съдебна охрана" не успяха да ги открият на адресите им в Ресилово. Дупнишките бизнесмени са обявени и за международно издирване с червена бюлетина на Интерпол.


Дни след като изчезнаха спецпрокуратурата обвини задочно Пламен Галев и Ангел Христов за пране на 35,5 млн. лв. и като ръководители на организирана престъпна група, създадена с цел превод на суми извън страната по банков път чрез използване на документи с невярно съдържание и пране на пари в особено големи размери.


Братя Галеви са обект на интерес и от страна на Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество. В момента се чака тълкувателното решение на Върховния касационен съд, за да започне делото за конфискацията на изчезналите от правосъдието Братя Галеви, чиито имоти са за над 4 милиона лева. Сред тях фигурират четири супер скъпи мерцедеса, пет луксозни аудита, както и дялове от действащи фирми, в които двамата са съдружници.


Досега периодично се появяват различни информации за местонахождението на Галеви - че двамата са или в Гърция, или в Латинска Америка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във