Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР обясни ограничението от 10 км в час на КПП в прохода Хаинбоаз

От МВР оправдаха с мигрантската вълна въведеното ограничение на скоростта от 10 км в час на едно КПП, разположено в Прохода на републиката. Поставена е и камера за следене на скоростта.

Проверките за нелегален превоз на бежанци възпрепятствали работата на органите на реда в Хаинбоаз, а на мястото на пункта с ограничението вече имало и 4 катастрофи, се казва в позицията на вътрешното ведомство. Заради увеличения миграционен натиск и зачестили случаи на установяване на незаконно пребиваващи чужденци във вътрешността на страната, е издадено разпореждане от главния секретар на МВР за провеждане на специализирани полицейски операции на територията на цялата страна, се казва в позицията на полицията.

Още през декември миналата година, на територията на Областната дирекция на МВР във В. Търново, е изграден контролно-пропускателен пункт в района на Прохода на републиката и е въведена временна организация на движението. Пътните знаци за намаляване на скоростта са поставени съгласно изискванията на Наредба N 18 за сигнализацията на пътищата с пътни знаци, съобщават от пресслужбата на Областната дирекция. Преди навлизане в обособения контролно-пропускателен пункт е въведено плавно намаляване на скоростта от 60 на 40, 30 и при навлизане в самото КПП максималната скорост на движение е 10 км/ч.

При извършване на проверки от полицейските служители е установено, че масово не се спазват въведените ограничения при навлизане в контролно-пропускателния пункт, с което се застрашават здравето и живота на проверяващите и проверяваните лица. За броени дни са реализирани 4 пътнотранспортни произшествия и с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни инциденти са предприети конкретни действия от служители на Пътна полиция.

На мястото се осъществява явен превантивен контрол с всички законови средства, а задачата е запазване здравето и живота на намиращите се на пътното платно, категорични са от МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във