Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР образува 135 наказателни производства за изборни нарушения

МВР изнесе обобщена информация за сигналите за нарушения на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Според данните на министерството, до 11:00 часа днес получените сигнали са 651, образувани са общо 135 наказателни производства.

За обезпечаване на обществения ред, сигурността и законосъобразността в деня преди и по време на изборния ден участват близо 17 000 служители на МВР. 

От полицията съобщава още, че от 28 март до 10:00 часа днес са издадени общо 499 удостоверения за гласуване на граждани, които нямат лични документи.

Към настоящия момент оперативната обстановка в зоната на отговорност на ГД „Гранична полиция“ е нормална, заявяват от вътрешното министерство. И допълват, че е създадена организация за нормалното функциониране на граничните пунктове в изборния ден. Трафикът през отделните ГКПП е интензивен съобразно спецификата на всеки един от тях, при необходимост има готовност за периодично въвеждане на облекчени проверки.

Интензивен е трафикът от товарни автомобили при излизане от страната през ГКПП „Видин - Дунав мост“, ГКПП „Дунав мост – Русе“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Оряхово“ и ГКПП „Ферибот Никопол“. Пропускателната дейност през останалите ГКПП се осъществява при нормална интензивност, допълват от МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във