Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР откри откраднатата кола на съпругата на шефа на БЧК

Председателят на БЧК Христо Григоров съобщи, че откраднатият преди седмица автомобил на съпругата му проф. Елисавета Наумова е открит от столичното Шесто РПУ. Нападението над проф. д-р Наумова, която е националният консултант по клинична имунология, бe извършено на 11 ноември около 19 часа, когато, връщайки се от работа, тя се опитала да прибере колата в гаража. Съпругата на Христо Григоров била нападната и насилствено извадена от колата й от неизвестни нападатели, които избягали с автомобила.

„Снощи бяхме информирани от дежурния в Шесто РПУ в София, че откраднатият преди няколко дни автомобил на съпругата ми проф. Елисавета Наумова, е намерен”, съобщи председателят на БЧК Христо Григоров, цитиран от Нова телевизия. Той благодари на министъра на вътрешните работа Веселин Вучков за неговата съпричастност, а на структурите на МВР за бързите и професионални действия по случая. „Благоприятният край на случилото се показва, че в България все още има институции, които работят и изпълняват отговорно ангажиментите си към обществото”, коментира Григоров. ​

Ден след нападението над съпругата му, председателят на БЧК разпространи отворено писмо в медиите, в което отправи няколко въпроса към управляващите.  "Психическата травма и физическите контузии ще отшумят с времето. Но крещящите въпроси, които отдавна терзаят хората и възникват след всеки подобен инцидент, остават и ние като общество трябва и сме длъжни да си отговорим", написа тогава Христо Григоров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във