Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР: По-малко престъпления и по-висока разкриваемост в Благоевградска област

По-малко са регистрираните престъпления и по-висока е тяхната разкриваемост на територията на Благоевградска област за месец април тази година, сравнени със същия месец на 2018 – това отчете на брифинг днес ст. комисар Николай Хаджиев, директор на ОД на МВР-Благоевград. За миналия месец са регистрирани 196 престъпления, спрямо 304 за април 2018-та. Процентът на разкриваемост е 39.09, срещу 36.84 за миналата година. За първите 4 месеца от началото на годината са регистрирани 1013 престъпления, спрямо 1260 за миналата година. Процентът на разкриваемост е 40.08 срещу 39 за м.г. На първо място по разкриваемост е Второ районно управление на МВР-Благоевград, там са и най-много регистрираните престъпления. Доминиращи са криминалните престъпления, няма регистрирани умишлени убийства, 17 са престъпленията по икономическа линия.

Ст. комисар Николай Хаджиев информира, че продължават съвместните операции с дирекция „Жандармерия“, като се проверяват заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, организират се срещи в малките населени места.

По линия на пътна безопасност – с 4 по-малко са жертвите в сравнение със същия период на миналата година. Директорът на ОД на МВР-Благоевград увери, че ще се обезпечат абитуриентските балове с полицейско присъствие, както и за матурите са предприети организационно-охранителни действия.

По отношение предстоящите избори за Европейски парламент на 26 май, ст. комисар Хаджиев, подчерта,  че са предприети дейности по охраната на всички близо 600 секции на територията на ОД на МВР-Благоевград и отправи апел към гражданите при нарушения на изборното законодателство да подават сигнали към МВР.

Местата за издаване на български документи за самоличност ще работят с удължено работно време и през почивните дни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във