Параграф22 Weekly

§22 Новини

МВР подслушвало Богдан Милчев в кафене

МВР да каже дали съм подслушван в едно кафене на среща с журналист, настоя бившият шеф на столичния КАТ Богдан Милчев пред Нова ТВ.


В края на миналата седмица Милчев обяви на пресконференция, че е отстранен от КАТ след фиш с глоба за превишена скорост на вътрешния министър. За случая и за множеството проверки срещу него Милчев е говорил с много хора, търсел е съдействие.


Определен журналист правеше разследване, готвехме предаване, то беше спряно. Дори по-време на разговора разбрах и казах на самия журналист, че ни подслушват. До нас седна натрапчиво човек и т.н. В системата съм отдавна, знам как се правят тези неща, разказа Милчев. После разбрах няма как да ви кажа откъде, че в МВР има такъв запис, допълни той.


Милчев не отрече, че е възможно срещу него да се прилагат законно СРС във връзка с проверка за нарушения, въпреки че по думите му не е правил такива. Той акцентира върху спряното предаване и върху множеството проверки, които според него са опит да бъде спрян да говори за проблемите в МВР.


Той отново разказа случая с нарушението на вътрешния министър. Автомобилът на Цветлин Йовчев бил засечен с превишена скорост. Служителят, който видял фиша, отишъл при Милчев да пита дали да го придвижва, тъй като по това време имало много проверки и не искал да предизвиква проблеми. Милчев му казал да действа. Фишът пристигнал на адреса на Йовчев през ноември 2013 г., след което се оказало, че от ръка на ръка се е върнал в същия служител.


Милчев заяви, че се пази копие от платежното нареждане, от което се вижда, че служителят го е подписал, т.е. той е внесъл парите. Този човек няма право да говори, тъй като е служител на МВР, уточни Милчев и изрази надежда платежното нареждане да бъде показано публично. Твърдението, че служител е платил глобата на министър Йовчев, беше отречено от МВР в края на миналата седмица.


След този случай Милчев бил пратен в резерва, което значи "да си стоиш вкъщи и да си получаваш заплатата" . Не искам такова нещо. 28 проверки направиха срещу мен, преди две седмици успях да напусна и да започна дебат за проблемите в МВР, заключи с разкритията си Богдан Милчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във