Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР погна и престъпленията срещу собствеността

Полицейска операция по линия на противодействието на престъпленията против собствеността е реализирана на територията на цялата страна, съобщиха от пресцентъра на МВР.


По предварително изготвен от ГД Национална полицияплан, на 17 и 18 септември т.г. на територията на всички областни дирекции на МВР в страната бе проведена полицейска операция, насочена към противодействие на взломните кражби и грабежи.


В хода на операцията са проверени общо 9336 лица в уязвими райони - жилищни квартали, търговски центрове, оживени градски райони, такива с концентрация на търговски обекти и офиси на фирми, индустриални, складови и вилни зони, малки, отдалечени и слабо населени места, кабелни трасета. Проверени са също 6694 превозни средства и 925 заложни къщи и оказиони.


В поделения на МВР са задържани за срок до 24 часа 213 лица във връзка с извършени различни видове кражби - предимно от домове на граждани, вилни зони и малки населени места, както и за измами и грабежи. Срещу тях са образувани общо 35 досъдебни производства за кражби и 17 досъдебни производства за друг вид престъпления.


Съставени са 149 фиша и 1365 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи, Закона за управление на отпадъците и Указа за борба с дребното хулиганство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във