Параграф22 Weekly

§22 Новини

МВР погва самодейните авто и мотосъстезания

Поради зачестилите през последните месеци нерегламентирани струпвания на по-голям брой автомобили и мотоциклети в предпразничните и почивни дни на определени места в столицата, от СДВР бяха проведени редица специализирани полицейски операции, съобщиха от пресцентъра на МВР.


Целта им бе недопускане на нерегламентирани състезания между МПС, за установяване на неправоспособни шофьори или на водачи, които са употребили алкохол и упойващи вещества, за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" и за общ контрол по Закона за движение по пътищата.


При проведените операции от месец март до настоящия момент са проверени 963 моторни превозни средства, 1 023 души.Съставените актове за установяване на административно нарушение са 135, а фишовете 94. При 30 от проверените водачи е установена употреба на алкохол, от които 24 - под 1.2 промила, а 6 - над 1.2 промила. По време на проверките са установени 8 неправоспособни водачи, 5 технически неизправни МПС.


Без обезопасителни колани са били 7 от проверените водачи, също толкова са шофирали без "Гражданска отговорност". Специализираните полицейски операции на територията на столичния град ще продължават и занапред.

Facebook logo
Бъдете с нас и във