Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР привиква лидера на БОЕЦ за принудителна полицейска регистрация

Лидерът на гражданското сдружение "България Обединена с Една Цел" ( БОЕЦ) Георги Георгиев е получил призовка от МВР, за да му бъде направена принудителна полицейска регистрация, информира самият той. "Преди две седмици, ден след като внесохме номинацията на следовател Бойко Атанасов за гражданска кандидатура за главен прокурор ми бяха повдигнати две обвинения и наложена мярка за неотклонение. Няма как да водиш битката срещу мафията без да поемаш рискове и удари. Цената, която плащаме е жестока. Но всяко усилие си струва, защото каузата ни е чиста! За утре имам поредна призовка (десетки са вече само за последните два месеца) за принудителна полицейска регистрация. Няма да се явя. И причините съм описал в документ, който днес внесох до МВР. Надявам се, чрез вас думите да стигнат до максимално много хора, за да разберат, че гражданите сме по силни от мафията и можем и трябва да се борим срещу злото, което ни убива и превърна държавата ни в кочина. Да отстояваме своите граждански права и да се борим срещу мракобесието и диктатурата на мафията...

Припомням, че през 2014г. лицето Цветан Генчев Цветанов, в качеството му на бивш министър на вътрешните работи бе осъдено на две инстанции на затвор от българският съд и той ОТКАЗА да му бъде направена полицейска регистрация, както и съда НЕ разпореди принудителна такава. С оглед на тези обстоятелства считам, че разпоредената спрямо мен принудителна полицейска регистрация е тенденциозна, институциите действат избирателно с цел репресия заради дейността ми в БОЕЦ и отказвам да се подчиня на репресивни и противоконституционни посегателства спрямо мен и Сдружение БОЕЦ.

Считам и за мой граждански дълг да се противопоставя на всеки опит за репресия и използване на МВР, прокуратурата или която и да е институция, като бухалки срещу свободните граждани изразяващи открито своята гражданска позиция и убеждения и борещи се за справедливост", гласи позицията на лидера на БОЕЦ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във