Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР призова народа да спазва карантината и по празниците

По време на предстоящите празници, които ще преминат в условията на извънредно положение и ограничителни мерки заради пандемията от коронавирус, главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов призова гражданите да бъдат дисциплинирани и да не опитват да изпробват доколко органите на МВР са в състояние да контролират всеки: „МВР има за цел да помогне, да защити живота и здравето на българските граждани, да контролира и помага за спазването на противоепидемичните мерки, а не е целта да преследва нарушителите, да налага санкции. Това е много важно да се уточни.

Ние сме от една страна, гледаме в една посока. Затова искам да призова всички български граждани да бъдат съпричастни с нашите призиви, да бъдат дисциплинирани, да ги спазват, да не пробват нашите реакции, за да видят доколко ще се справяме с контролирането на тези мерки. Естествено, ние ще бъдем там, където има нужда от нас – в цялата страна. Знаете, че със заповед на министъра на вътрешните работи са спрени отпуските и почивките на целия полицейски състав от областните дирекции и главните дирекции.

Ще има присъствие във всички населени места, където е необходимо, във всички православни храмове, които не са никак малко  - по наша информация, без да съм категоричен в броя, те са около 4 хиляди на територията на страната, обясни главният комисар Ивайло Иванов и призова: „Спазвайте мерките, които са разписани, изпълнявайте разпорежданията на контролните лица, бъдете дисциплинирани! Животът и здравето са ваши, но вие трябва да бъдете отговорни и към околните, към вашите близки, към вашите приятели, към вашите познати“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във