Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР разкри Интернет измама с обещания за скъпоструващ мобилен телефон

След получен сигнал и проведени действия по разследване, служители на отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР-Варна са разкрили измама, извършвана в група в социална мрежа. Потребители, членуващи в групата, са били подвеждани, че печелят скъпоструващ мобилен телефон, като за целта единствено трябва да заплатят транспортните разходи по доставката.

След като не получават т. нар. „награда“, потребителите на социалната мрежа са въвеждани в заблуда, че ще бъдат компенсирани за платената доставка с код за намаление при пазаруване, но и това не се случвало. При действията по разследване на случая са установени двамата организатори на схемата - младеж на 20 г. и мъж на 24 г. от Благоевград. Установена е също още една участничка, която е използвана като „муле“ - жена на 32 г.

Тримата са били задържани.

Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура. Предполага се, че потърпевшите от измамата са над 100. Сигнали за подобни престъпления са получени в София, Бургас и Панагюрище

Facebook logo
Бъдете с нас и във