Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР разпитва свидетели за побоя в БНР

Образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от Софийска районна прокуратура, заяви директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев във връзка с подадения сигнал за побой в БНР. Сигналът за него е подаден от пострадалия репортер Добромир Видев. По думи на самия директор на радиото Светослав Костов, до инцидента се е стигнал, след като Добрин Йотов, който е девер на Силвия Великова и също като нея и брат си работи в радиото, е нападнал Видев.

Нападението преди десетина дни е било предшествано от разговор, по време на който Видев се е интересувал по каква причина два негови журналистически материала не са били излъчени. След физическата саморазправа пострадалият репортер сам отишъл в „Пирогов“ и си извадил медицинско.

Разследването се води от 4-то РПУ в София.

И още няколко думи:

Драмата в БНР вече заприличва на махленска свада и това явно е опит на задкулисните организатори на екшъна там да представят спирането на радиото и въвеждането на цензура чрез уволнения, като работа между лабилни типове, които си правят мръсно един на друг като си спират материалите и след това се бият, защото така са свикнали да си уреждат споровете. На този фон изчезва всякаква тънка държавна червена линия в драмата "БНР" и тя, представена по този махленски начин, вече няма да изглежда като предизборна акция с цел недопускане на опозиционни мнения и текстове по програма "Хоризонт" преди изборите. Вместо това ще става дума за една простотия, към която властта няма никакво отношение.

Впрочем ще видим какво ще излезе и от разследванията на МВР и на прокуратурата, защото от техния резултат ще проличи докъде са готови да стигнат те в търсенето на удовлетворителен за мнозинството отговор на въпроса: Кой все пак и защо нареди спирането на БНР?

Facebook logo
Бъдете с нас и във