Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР сега е министерство на всички работи, твърдят синдикалисти

МВР се занимава с какво ли не и с неща, които в някои случаи са много далеч от нормалната дейност на едно вътрешно министерство, заяви в интервю за Агенция „Фокус” Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР. „Трудно е да се даде еднозначен отговор за решението на министър Веселин Вучков пътният контрол да се осъществява само от служители на „Пътна полиция”, а тези от „Охранителна полиция” да имат право да спират коли единствено за обща проверка. Това е много сложен въпрос. Причината за това е, че МВР се занимава с какво ли не и с неща, които в някои случаи са много далеч от нормалната дейност на едно вътрешно министерство”, обясни Попов.

„Охранителна полиция” и „Криминална полиция” имат определени функции, а пътният контрол - като част от „Охранителна полиция”, си има свои собствени задачи. Да бъдат вменявани задължения на един служител, за които той едва ли е достатъчно добре подготвен, а плюс това той се занимава и със собствените си задължения, едва ли би довело до сериозни резултати. Това може би ще бъде обект на разисквания и при нас като синдикат”, посочи председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

„Предполагам, че по този въпрос ще разговаряме и с министъра до толкова, доколкото в случая става дума не само за управление на системата, но и за професионални права на служителите в МВР. По принцип стига да може със силите на „Пътна полиция” да се осъществи един наистина добре действащ контрол върху движението по пътищата, по-добро от това здраве му кажи. Въпросът е дали ще може да се случи”, допълни Валентин Попов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във