Параграф22 Weekly

§22 Новини

МВР ще предложи нов план за незаконната миграция

„МВР ще предложи на правителството да приеме нов план за противодействие на незаконната миграция”, обяви заместник-министърът на вътрешните работи Васил Маринов пред журналисти в Боровец. Той отбеляза, че планът, които действа в момента е с хоризонт до края на месец март, а е важно да не се допусне страната ни да изпадне в ситуацията от миналата година.


„Натискът на границата продължава, затова нашето убеждение е, че тази операция трябва да продължи и след приключване на плана. Създадена е работна група, която събира предложенията на всички ведомства, имащи отношение към овладяването на ситуацията”, посочи заместник вътрешният министър. Той изтъкна, че в настоящия план от 129 дейности досега са изпълнени 112, като има такива с отпаднала необходимост. „Усилията ни са насочени и към подобряване на местата за настаняване на лицата, търсещи закрила. Към края на месеца ще имаме 6000 места, които ще отговарят на европейските изисквания.


В началото на кризата местата бяха 1230. Следващите усилия са насочени към интеграция в обществото”, посочи още заместник-министър Маринов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във