Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР сигнализира ВСС и КПКОНПИ заради проверки на жената до Гешев

МВР образува проверка по сигнала на БОЕЦ за имотна измама с участието на Детелина Ханчева – жената до Гешев! Това съобщи МВР на сайта си.

На 22 март 2022 година, БОЕЦ внесоха в МВР сигнал с данни и доказателства, водещи до обосновани съмнения за извършена имотна измама от Детелина Филипова Ханчева – жената до главния прокурор Иван Гешев. Става дума за няколко имота в землището на село Волуяк, дарени на Ханчева от 81-годишен възрастен мъж. Реалните собственици са завели съдебен иск и Софийски районен съд им присъжда собственическите права, като съдът осъжда Детелина Филипова Ханчева.

Прокуратурата не е компетентна и не може да изземе и спре проверката, защото Ханчева не е магистрат или лице с имунитет, се казва в прессъобщение на МВР!

При предишна проверка Специализирана прокуратура незаконно е иззела материалите по преписката – явно с цел да прикрие и смачка проверката и доказателствата. Това е груба намеса на прокуратурата в работата на МВР, част от независимата изпълнителна власт, с цел осуетяване на наказателно преследване срещу жената на Гешев! Сега БОЕЦ слагаме началото на нова проверка и представихме на МВР конкретни доказателства и документи.

„Сигналът и проверката не съдържат данни за престъпления, извършени от магистрати, поради което Специализираната прокуратура не е компетентна да води разследването и да изисква материали по тази проверка. Основателно възниква въпросът каква е причината Специализираната прокуратура да изисква материали, макар да знае, че не е компетентна по случая“, пишат от МВР.

МВР съобщава, че ще сигнализира ВСС и КПКОНПИ за неправомерни действия на Специализираната прокуратура: „На 22.03.2022 г. от страна на МВР е изпратено писмо до Специализираната прокуратура, в което се иска информация за взетото отношение по изпратените материали от проверката. До момента отговор няма.

МВР ще подаде сигнал до ВСС с искане за извършване на проверка дали са оказвани натиск и намеса при изискването на материалите по преписката от висш магистрат, както и ще сезира КПКОНПИ за наличие на конфликт на интереси спрямо проверяваните лица и магистрати“.

„Неясна остава за МВР причината, поради което СГП излиза извън обхвата на възложената проверка“, казват още от министерството. За БОЕЦ причината е ясна – по всяка вероятност главният прокурор лично е разпоредил жената до него да бъде изпрана по сигнала ни. Този път обаче няма да им се получи!

Facebook logo
Бъдете с нас и във