Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР сложи ръка върху голямо количество фалшиви търговски стоки

Два цеха за производство на текстилни стоки, носещи логото и надписите на световноизвестни запазени марки без разрешение на притежателя на правото, са били установени от служители на отдел “Икономическа полиция” при ГД “Национална полиция”, съвместно с колегите им от ОДМВР - Хасково. На 6 август, около 10 часа, полицейските служители проверили цех в областния град. Открити и иззети са  41 спортни екипа, 74 долнища и 20 суичера, 1283 заготовки за текстилни изделия, 400 етикета и 1742 щампи с надписи на известни производители на спортни стоки. В хода на операцията е извършена инспекция и на друг цех за производство на текстилни изделия в Хасково. Оттам са иззети шест суичера, 292 заготовки за изработване на текстилни изделия и 1090 етикета. Собственици на цеховете са хасковски фирми. Стоките и заготовките са били предадени доброволно. По случая е образувана преписка.

Два дни по-рано, на 4 август, служители на отдел “Икономическа полиция” при ГД “Национална полиция”, съвместно с колегите им от ОДМВР - Варна извършили проверка в два магазина в курортен комплекс ”Златни пясъци“. В единия от обектите служителите на реда се натъкнали на дрехи и чанти, носещи логото на различни търговски марки без съгласието на правопритежателя. Иззети са около 1730 артикула на обща стойност към 30 000 лева. В другият магазин е изяснено, че се продават слушалки и тонколони от елитна търговска марка  без съгласието на правопритежателя. Иззети са около 869 стоки, на обща стойност приблизително 9000 лв.

Срещу собствениците на двата търговски обекта са образувани досъдебни производства по чл.172 б от НК. Уведомена е Районна прокуратура – Варна. Проверките срещу производството и разпространението на фалшиви стоки, носещи запазени марки без разрешение на притежателя им, продължават.    

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във