Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР удари група сводници

Двама мъже са задържани за сводничество и пране на пари при специализирана полицейска операция, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград.

Акцията е проведена под ръководството на Окръжната и Районната прокуратура в Разград във връзка с досъдебно производство за склоняване към проституция и следствено дело за пране на пари. На територията на Разград, Хасково и Силистра са извършени претърсвания на 6 адреса, при които са намерени и иззети над 600 грама златни накити, пари в евро и лева, придобити по незаконен път и други веществени доказателства, които имат отношения към извършваната престъпна дейност.

При операцията са задържани двама мъже – на 43 и на 21 години – от село Бабук, обл. Силистра. С прокурорско разпореждане мярката им за задържане е удължена на 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.

В хода на разследването са събрани данни, че двамата са извършвали престъпната си дейност в България и в три държави членки на ЕС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във