Параграф22 Weekly

§22 Новини

МВР в Бургас е максимално ангажирано с евроизборите

По данни на областната дирекция на МВР в Бургас, над 550 полицейски служители от районните управления в града и в региона ще бъдат ангажирани със сигурността и опазването на обществения ред по време на евроизборите, съобщи пред медиите Цветелина Рандева, говорител на дирекцията. 197 униформени ще участват в гарантирането на предстоящия евровот и от състава на гранична полиция, служба "Пожарна безопасност и защита на населението" и др.


"Организацията на бургаската полиция за евровота върви по стандартната процедура, която се прилага за всички избори. Приоритет е охраната на бюлетините, както и на секционните избирателни комисии, които ще се пазят от събота вечерта до 06.00 часа в неделя", посочи Рандева. Тя добави, че броят на секционните избирателни комисии на територията на Бургас е около 300, а в региона са още 688.


Във връзка с командироването на служители за опазване на държавната граница охраната ще се извършва и от цивилни полицейски служители, обозначени със знаци "полиция" така, че те ще бъдат видими. "Никой не трябва да се чуди, че има хора с жилетки или с тениски с надписи "полиция", обясни тя.


В момента полицаите преминават специални инструктажи, които ще им позволят да си изяснят напълно техните правомощия в определени рискови ситуации, като при подаване на сигнали ще се спазва конкретна процедура, която е стандартна за всеки един от видовете избори, които са преминавали до момента в бургаски регион. Всички полицейски служители ще бъдат инструктирани и ще се движат в границите на делегираните им от закона правомощия", заяви Рандева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във