Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР в Добрич е работила по издирването на 25 безследно изчезнали лица през 2015 г.

През 2015 г. областната дирекция на МВР в Добрич е работила по издирване на 25 лица, определени като безследно изчезнали. Открити са петима, съобщи пред журналисти директорът на институцията Веселин Колев след годишния отчет на ОД на МВР за 2015 г., съобщава БНР

В два от случаите става дума за открити кости и череп, по които чрез ДНК-експертиза са идентифицирани изчезнали хора. Тези останки са намерени в полезащитни пояси, установено е, че лицата не са били обект на престъпление. Други двама от безследно изчезналите са открити в чужбина, били живи и здрави.

Регистрираната престъпност в областта е намаляла с 10 %, едно от обясненията на служителите на реда за тази тенденция е, че се наблюдава миграция на активните извършители на престъпления в чужбина.

75 телефонни измами са регистрирани през 2015 г., има и 9 други измами. Само през януари т.г. са регистрирани 12 случая на телефонни измами. Десет от случаите са частично разкрити, т.е., са установени „мулетата”, които взимат парите от измамените хора. Обикновено този вид измами се увеличават в края на годината, когато се раздават рентите, обобщават специалистите. На годишния отчет присъства и зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев, който даде положителна оценка за работата на ОД на МВР, но допълни, че има и пропуски, които са преодолими.

Facebook logo
Бъдете с нас и във