Параграф22 Daily

§22 Новини

МВР-Варна иска списък на новите членове на ГЕРБ

Областната дирекция на МВР-Варна е изпратила писмо до ГЕРБ, с което иска пълен списък на новоприетите членове в партията от началото на годината до 30 юни 2013 г. От ГЕРБ определиха това като политическа репресия.


Писмо с такова съдържание е грандиозен скандал, защото с него се нарушават основни права от МВР, каза депутатът Красимир Ципов на нарочна пресконференция.


Той изтъкна, че в писмото на ОДП на МВР Варна не се посочват причините, поради които се иска този списък, а е споменато само, че става дума за прокурорска проверка.


Иска се и списък дали тези лица са били общински членове.Искат и информацията на общинските структури на ГЕРБ за област Варна. Явно МВР-Варна трябва да се превърне в репресивен орган на новата власт. Политическата принадлежност е лично право на българските граждани и те са свободни да я разкриват или не, каза още Ципов.


От ГЕРБ призоваха Комисията за защита на личните данни да се самосезира, защото с предоставянето на тази информация може да се злоупотреби. Партията ще информира и европейските институции и ще зададе актуален въпрос към вътрешния министър Цветлин Йовчев след ваканцията на парламента.


С днешните действия на ОД МВР-Варна откриваме отговор защо шефът на полицията в града комисар Тодор Иванов беше сменен, посочи още Красимир Ципов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във