Параграф22 Weekly

§22 Новини

МВР залови 53-годишния мъж от Лясковец

Приключи полицейската операция по залавянето на 53-годишния мъж от Лясковец. Петко Савов е бил ранен и вече е откаран с линейка в болница от мястото на инцидента. Автомобилът на "Бърза помощ" е бил охраняван непрекъснато от пет полицейски коли.


Образувано е следствено дело, съобщи говорителят на ОДМВР-Велико Търново - Марияна Христова.


Около 5 часа тази сутрин при спецоперация на МВР 53-годишният безработен мъж откри огън, като уби на място служител на специализирания отряд за борба с тероризма и рани други трима полицаи. Те са настанени в болница. Раните им са тежки.


Убитият при стрелбата в Лясковец е барета от Специализирания отряд за борба с тероризма, съобщи в парламента вътрешният министър. Той разказа пред депутатите и как е протекла акцията.


Петко Петков е държал като заложник майка си, но малко след 11.30 ч. е бил обезвреден и задържан. Министър Йовчев уточни, че Петков е бил ранен при ответната стрелба от спецчастите.


Според изявление на Цветлин Йовчев пред депутатите в парламента, мъжът е имал две ловни пушки и две ловни карабини. Оръжието е законно, но през 2012 г. разрешителното е било изтекло.


Вътрешният министър каза, че решението за провеждане на операцията е било взето на 13 март, след като е била оценена наличната информация за Петко Петков. По думите на Йовчев, от 2011 г. мъжът е имал асоциални проблеми, не е излизал от дома си, като демонстрирал изключително висока степен на агресия спрямо околните и изключване на всяка форма на диалог.


Народните представители почетоха с минута мълчание паметта на загиналия полицай по предложение на Десислав Чуколов от "Атака".

Facebook logo
Бъдете с нас и във