Параграф22 Daily

§22 Новини

На часа полицията овладя конфликт между футболни фенове в Пловдив

Сигналът за сбиване в района на спортна зала „Олимпиада” в Пловдив е получен в полицията около 11.30 часа днес. На място е установено, че конфликтът е възникнал между  привърженици на пловдивските футболни отбори „Локомотив” и „Ботев”. Според първоначалната информация  феновете са се спречкали помежду си след приключване на спортно състезание в залата, на което са присъствали като зрители.


Благодарение на бързата намеса на служители от Първо РУП и колегите им от сектор „Специализирани полицейски сили“ напрежението е овладяно и е предотвратено разрастването на конфликта. При инцидента няма сериозно пострадали.


В полицейското управление са били отведени 13 души. На  петима от тях, задържани за срок до 24 часа, предстои да бъде повдигнато обвинение по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Сред доведените са и четирима непълнолетни, спрямо които ще бъдат взети мерки от страна на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.


Продължава работата по изясняване на съпричастността на останалите към инцидента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във