Параграф22 Daily

§22 Новини

На Евроинс Румъния временно забраниха да сключва гражданска отговорност на МПС

Румънският регулатор наложи временна забрана за сключване на застраховки ГО на автомобилистите на Евроинс Румъния, със свое решение от вчера, съобщи собственикът Еврохолд България АД.


През юни 2013 година в застрахователната компания беше извършена пълна проверка на дейността й, като румънският регулатор с официално прессъобщение от преди няколко дни информира, че констатираните нарушения са от оперативен характер, заради които единствената санкция, която беше наложена на Евроинс Румъния, беше глоба на директора на отдел Ликвидация на застрахователната компания, заедно с наложени подобни наказания и на други застрахователни компании, проверени по същото време. Независимо от това, с вчерашното си решение застрахователният регулатор, е преразгледал становището си, съобщават от Еврохолд.


В съобщението на Комисията за застрахователен надзор се казва, че временната забрана за продажба на застраховки по ГО на автомобилистите ще бъде отменена след изпълняването на конкретни изисквания на регулатора, свързани с промяна на процедурите в отделите Ликвидация и Информационни системи, с което се цели да се подобри работата на тези отдели.


За Еврохолд България АД решението на румънския регулаторен орган е изненадващо, тъй като мерките, поискани от застрахователния регулатор са взети предвид още след извършената проверка и своевременно са изпълнени. В тази връзка в рамките на днешния ден регулаторът ще бъде уведомен подробно за изпълнението на гореспоменатите изисквания, след което ще очакваме Евроинс Румъния да възобнови дейността си по продажба на полици Гражданска отговорност, съобщават от Еврохолд.


Евроинс Румъния има увеличение на премийния приход в рамките на 20,7% до 11,4 млн. евро за юли 2013 г. на годишна база, докато за януари-юли са 73,9 млн. евро, или ръст с 22,1%. Компанията е собственост на Евроинс Иншурънс Груп, което от своя страна е основна собственост на Еврохолд България АД.

Facebook logo
Бъдете с нас и във