Параграф22 Daily

§22 Новини

На Калотина спипали валута за 1,1 милиона лв. в три луксозни автомобила и бус

Недекларирана валута за над 1,1 млн. лв. разкриха и задържаха при четири случая служители от отдел „Борба с наркотрафика" на Митнически пункт Калотина. Около полунощ на пункта е селектиран за проверка излизащ от страната луксозен автомобил с немска регистрация, управляван от немски гражданин от турски произход. След като е бил помолен да се запознае с информацията за лимитите за пренос на валута, шофьорът е заявил, че няма нищо за деклариране.

На автомобила е извършена щателна митническа проверка, при която зад тапицерията в таблото на колата митническите служители са открили, опаковани в найлонови пликове, 399 500 евро. В дрехите на шофьора са открити други 6000 евро.

Няколко часа по-късно днес митническите служители на МП Калотина са проверили отново излизащ от страната луксозен автомобил, този път с френска регистрация и управляван от френски гражданин от турски произход. В чантичката на водача са открити недекларирани 21 500 евро.

Дни по-рано митническите служители проверяват влизащ в страната микробус с немска регистрация, управляван от немски гражданин от турски произход. При извършената щателна митническа проверка под тапицерията на тавана са открити пет пакета, увити в станиол, с общо 50 000 евро. В чантичката с документи на шофьора са открити още 30 000 евро.

Двайсет минути по-късно митническите служители на Калотина проверяват влизащ в страната луксозен автомобил, управляван от украински гражданин. В дрехите на шофьора и в чантичката му са открити пачки с общо 50 300 щатски долара и 9650 евро.

По случаите са образувани досъдебни производства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във