Параграф22 Daily

§22 Новини

На Капитан Андреево митничарите спипаха 220 кг тютюн за наргиле в клетки за птици

На трасе "Входящи леки автомобили и автобуси" пристига товарен микробус марка „RENAULT TRAFIC“ с чужда регистрация, управляван от турски гражданин на път за Австрия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. Пред митническите служители водачът декларирал 54 кутии цигари без акцизен бандерол с надпис Duty free, които са задържани за поставяне под митнически режим.

При оглед на товарното помещение се установява, че то е пълно със специални клетки за птици, за които шофьорът заявил, че са  порода бойни индийски петли и кокошки. След отваряне на клетките митническите служители откриват, че в четири от клетките са укрити 120 пакета по един килограм тютюн за наргиле. В хода на проверката са открити, в кашони, поставени на рафтове в лявата страна на товарното отделение, още 100 кг тютюн за наргиле в 180 кутии по 0,500 килограм и 20 пакета по 0,500 кг.

Задържаният общо 220 кг тютюн за наргиле е без акцизен бандерол с пазарна стойност 70 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под наблюдение на Окръжна прокуратура Хасково.

Превозваните птици са върнати обратно в Турция след становище на ветеринарен инспектор от БАБХ, който установява, че шофьорът не притежава никакви  документи за тях.

Facebook logo
Бъдете с нас и във