Параграф22 Daily

§22 Новини

На Лесово откриха в шофьор недекларирана валута за 78 232 лева

Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 40 000 евро, пренасяни незаконно в джоб на якето на шофьор на товарен автомобил - български гражданин.

Камионът с полска регистрация е пристигнал на Митнически пункт Лесово 30 минути преди полунощ на 28 октомври на трасе „Изходящи товарни автомобили“. Превозното средство е пътувало без товар от Полша за Турция. В зоната за митнически контрол водачът е обявил, че няма нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка и личен преглед на шофьора, митническите инспектори откриват в джоб на якето му пачка с общо 40 000 евро в банкноти по 200 евро. Недекларираната валута e с левова равностойност 78 232 лева.

Срещу шофьора на автомобила е образувано административнонаказателно производство за нарушение на Валутния закон.

В рамките само на няколко дни това е втори случай на установена на МП Лесово незаконно пренасяна голяма сума валута от шофьор на празен товарен автомобил. На 26 октомври тази година митническите служители на пункта откриха недекларирани 200 000 долара с равностойност 337 124 лева в шофьорската кабина също на камион с полска регистрация, пътуващ към Турция.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор, а шофьорът - полски гражданин, е привлечен от Районна прокуратура - Ямбол към наказателна отговорност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във