Параграф22 Daily

§22 Новини

На митница Малко Търново задържаха 870 опаковки с хормон на растежа и 200 таблетки анаболен стероид

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване” /ГД МРР/ и Териториална дирекция Южна морска задържаха 870 опаковки с хормон на растежа и 200 таблетки анаболен стероид. Контрабандните медикаменти са открити при митническа проверка на Митнически пункт Малко Търново на влизащ в страната лек автомобил.

Колата с румънска регистрация е пристигнала на МП Малко Търново на 04.09.2020 г., около 15,00 часа, на трасе за обработка на входящи автомобили от Турция. Шофьорът, румънски гражданин, е заявил, че не пренася нищо за деклариране. При извършената митническа проверка, митническите служители откриват в отсега на резервната гума и на различни места в 6 чанти с багаж в автомобила 483 опаковки -  писалки с инжекционен разтвор с медикамента „Humatrope” - хормон на растежа, 387 опаковки – писалки с хормон на растежа "Genotropin" и 200 таблетки анаболен стероид „Anapolon “ в 10 опаковки.

Контрабандните 880 опаковки с медикаментите на стойност над 200 000 лева са иззети. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от ГД МРР, под надзора на Окръжна прокуратура-Бургас. Задържан е и автомобилът, послужил за пренасянето на медикаментите през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Работата по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във