Параграф22 Daily

§22 Новини

На "Орлов мост" арестуваха Петър Кърджилов заради стара гербаджийка, която псува протестиращите и ги удря с бастун

Напрежение възникна на "Орлов мост", който втори ден е блокиран от антиправителствени протестиращи. Един мъж е задържан от полицията, след като влиза в конфликт с възрастна жена. Задържаният мъж е Петър Кърджилов, който е бивш пиар на подсъдимата бивша кметица на "Младост" Десислава Иванчева. Той уж нападнал възрастна жена, заливайки я с вода. Жената от своя страна пък го ударила с бастуна си. Случката се разиграва по време на живо включване е ефира на Нова Тв. Възрастна жена заяви, че е ударена от млад мъж от протестите. Тя се възмущава от това, че кръстовището е блокирано и заявява, че е гласувала за правителството.

Протестиращите от своя страна обясняват, че възрастната жена от един час обикаля "Орлов мост" и ги псува, размахва бастун и дори ги замеря с него. Това е предизвикало по-острата реакция на арестувания малко по-късно Кърджилов. "Госпожата ни псува и ни замеря с бастун. Не съм употребил алкохол. Боли ме! Няма причина за ареста. Документите ми са в палатката, искат да ме отведат без документи", каза той преди да бъде откаран от полицията.

Антиправителствените протести продължават. Продължават и блокадите на ключови кръстовища в София. Движението в центъра на столицата е затруднено, някои линии на градския транспорт се движат по алтернативни маршрути.

Блокирани за втори ден остават кръстовището на "Орлов мост" и пред президентството, където са разпънати палатки. Градският транспорт се движи до "Орлов мост", където прави обратен завой по посока „Младост“. Блокирано остава и движението по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, където трафикът се отклонява от полицейска кола при Националния стадион „Васил Левски“.

Вчера гражданите се събраха в триъгълника на властта, където е разположен единият палатков лагер. Протестиращите хвърляха яйца и домати по Министерския съвет, а около 21 ч. тръгнаха на традиционното шествие, като крайната им цел беше "Орлов мост". Там те се сляха с другия палатков лагер. След това се разделиха на групи и затвориха и други ключови кръстовища. Палатките пред Министерския съвет и на "Орлов мост" останаха и през нощта. Протестиращите не отстъпват от исканията си и заявиха, че ще останат на "Орлов мост" докато правителството и главния прокурор не подадат оставка.

Общински служители се опитват да убедят протестиращите на „Орлов мост” да позволят придвижването на градския транспорт, информират от NOVA. "Опитваме се да разговаряме с тях и се надяваме те да проявят разбиране", казват служителите.

Исканията на протестиращите остават същите. "На мига, в който исканията ни за оставки бъдат изпълнени, ние сме готови да освободим движението", казват протестиращите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във