Параграф22 Daily

§22 Новини

На съд за кражба на дарения от приют в с. Якимово, област Монтана

Районна прокуратура – Лом е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М.К., А.С. и К.К., извършили престъпление по чл. 195, ал. 1, вр. чл. 194, ал. 1 от НК.

Обвиняемите М.К. (на 19 години) и А.С. (на 21 години) са многократно осъждани. Единият - седем пъти, като престъпните деяния са били извършени от него като непълнолетен и са против собствеността, другият - три пъти, отново за кражби. Обвиняемият К.К. (на 21 години) е неосъждан.

Сдружение „Дом за сираци Св. Николай“, управлявано от известния в обществото отец Иван, разполага с къщи, в които настанява хора, изпаднали в беда. Една от тях се намира в с. Якимово, област Монтана. Приютът се стопанисва от домакина на дружеството Г.Л.

Към м. януари 2019 г. в къщата не живеел никой, като в нея били складирани различни вещи. Тримата обвиняеми знаели за това и решили да извършат кражба. Те влезли в имота и изнесли от там два телевизора, прахосмукачка, легло с матрак, готварска печка и перална машина. Първоначално ги складирали в двора, а впоследствие ги натоварили на каруца с кон и заминали.

На 01.02.2019 г. домакинът на приюта бил уведомен, че вратата на къщата е отворена. При посещение на място била установена липса на съхраняваната там битова техника и други вещи, представляващи дарение. Веднага бил подаден сигнал в полицейското управление. Извършителите на кражбата били задържани, а голяма част от вещите – върнати на собственика.

Предстои наказателното производство срещу тях да продължи в съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във