Параграф22 Daily

§22 Новини

На съд за ПТП, отнело живот на двама души

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу С.Р. за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 4, вр. ал. 3, б. „б“, пр. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

Около 14:20 ч. на 12.08.2018 г. обвиняемият Р. управлявал лек автомобил „Тойота“ в посока от с. Борован за с. Добролево, област Враца. Заедно с него на предната дясна седалка пътувала съпругата му – Г.Р. Водачът се движел със скорост 97 км/ч, при допустимата по закон извън населено място 90 км/ч.

В един момент С.Р. предприел маневра „изпреварване“ на ТИР, движещ се пред него, като навлязъл в насрещната лента на пътното платно. В същото време в нея се намирал лек автомобил „Хюндай“ с водач А.П. и пътник на предната седалка. Колата на обвиняемия минала в непосредствена близост пред него, неосигурявайки свободен път на достатъчно разстояние за изпреварване и се ударила челно в другото МПС.

Вследствие на настъпилото ПТП, водачът на л.а. „Хюндай“ А.П. и съпругата на обвиняемия, возещата се на предната седалка в колата му, починали на място. Според заключението на изготвените съдебно-медицински експертизи причините за смъртта им са съчетани травми, довели до състояние, несъвместимо с живота.

Обвиняемият Р. и пътуващият в л.а. „Хюндай“ получили различни по тежест наранявания.

Предстои наказателното производство срещу С.Р. да продължи в съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във