Параграф22 Daily

§22 Новини

Набеденият за взрива на джипа на бившия зам. губернатор e невинен

Петричкият съд призна подсъдимия Кирил Георгиев от село Коларово за невинен по повдигнатото му обвинения за притежание на 270 грама промишлена взривна смес. Същият бе заподозрян за съпричастност към взрива на джипа на лидера на БСП Димитър Капитанов, съобщава Струма.com.

Съдебната сага, която стартира преди години, днес бе финализирана с оправдателна присъда. В съдебните заседания бяха призовани дори двама служители на ДАНС, които дадоха свидетелски показания в полза на обвиняемия, изтъквайки, че едва ли той е в основата на взрива на предния капак на джипа на бившия зам. областен управител, Д. Капитанов.

Свидетелските им показания тогава бяха кредитирани в кориците на делото. Бяха разпитани рекорден брой свидетели, всичките в показанията си твърдяха, че обвиняемият Кирил Георгиев, е невинен. Веществените доказателства по делото – черно долнище от спортен екип марка „Адидас“, мъжка плетена жилетка, тъмна на цвят, черно мъжко яке и черни мъжки обувки размер 46, мобилен телефон марка „Самсунг“, заедно с 4 бр. сим карти, както и друг телефон от същата марки, но с две сим карти, мултимедийна карта памет, 4бр., и др. ще се върнат на Кирил Георгиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във