Параграф22 Daily

§22 Новини

Набиха съдия във „В“ група, "Места" напусна след дузпа за "Рилски спортист"

Столичният съдия Борислав Ненков е отнесъл удари от вратаря на Места (Хаджидимово) при гостуването на тима на Рилски спортист в мач от 23 кръг на Югозападната „В“ група. В 37-ата минута реферът дава дузпа в полза на домакините от Самоков и показва червен картон на вратаря на Места Иван Симеонов. Последва бурен протест от страна на гостите. В мелето вратарят Симеонов нанася няколко удара на съдията Ненков.

След това гостите от Хаджидимово напускат терена, а срещата е прекратена. Рилски спортист и Места водят битка за оцеляване във „В“ група, като разликата между двата тима е пет точки в полза на Рилецо. В момента отборът от Хаджидимово е под чертата.

На съществуващите снимкови и видеоматериали се вижда добре, че съдията Борислав Ненков и македонският страничен съдия Александър Димитровски са били напълно прави при отсъждането на дузпата в 37-ата минута.

Зоналният съвет на БФС ще заседава по казуса от мача в Самоков на 21 април (вторник). Най-тежкото наказание, което Места (Хаджидимово) може да получи е изваждане от групата. Има вариант и с отнемане на точки. Най-вероятно Рилски спортист ще получи служебна победа.

Случаите с бити рефери не са рядкост в аматьорските нива на родния футбол, но не могат да се видят често във „В“ група. Те са по-характерни за регионалните дивизии.

Facebook logo
Бъдете с нас и във