Параграф22 Daily

§22 Новини

Наблюдатели от ОССЕ посетиха председателя на Административен съд - Кюстендил

Председателят на Административния съд в Кюстендил съдия Иван Демиревски е провел среща с дългосрочни наблюдатели, представители на ограничената мисия /ОМНИ/ за наблюдение на парламентарните избори - Алеш Якубец от Чехия и Бенедикт Контамин - от Франция, съобщиха от съда. Срещата е била по инициатива на Службата за демократични институции и права на човека /СДИПЧ/ за наблюдение на парламентарните избори в Република България към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, сочи БТА.

Мисията се ръководи от Корийн Йонкър от Ирландия и се състои от екип от единайсет експерти в София и дванайсет дългосрочни наблюдатели, които са позиционирани в страната от 10 март.
Мисията ще оцени дали изборите се провеждат в съответствие с ангажиментите към ОССЕ, както и дали отговарят на международните стандарти за провеждане на демократични избори и прилагане на националното законодателство, обясниха от пресслужбата на Административния съд.

По време на срещата днес са били коментирани компетентностите на административния съд във връзка с парламентарните избори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във