Параграф22 Daily

§22 Новини

Началникът на КАТ-София призова водачите да сигнализират, ако им искат подкупи

Полицаи отказаха 20 лева рушвет, подхвърлени от шофьор. По повод видеото, което показа как служител на МВР прибира пари, Тенев заяви пред БНР: "Мога да ви кажа само, че следим стриктно за тези неща. Един случай е в момента на наш служител, за което наистина много съжалявам, но моят апел към гражданите е: след като има такива случаи, веднага се отзовавайте и се обаждайте, че са ви искали подкупи, защото нали се сещате, че има две страни - едната е този, който дава, а другата този, който взема". Освен това Тенев уточни, че в личното кадрово досие на въпросния полицай - Сашо Тръпков, няма оплаквания за предишни подобни случаи и допълни, че докато не приключи дисциплинарната проверка, молбата на служителя за пенсиониране няма как да бъде удовлетворена.

По-рано съпругата на Тръпков обвини шефовете му, че си правят пиар на гърба му и отрече някога да е бил наказван. Освен това заяви, че е бил подведен да подаде рапорт за пенсиониране със задна дата, което сега било използвано срещу него. Ваня Тръпкова заяви, че се гордее с мъжа си и се закани да брани правата му в съда.

Тази сутрин пътният полицай е дал писмени обяснения по случая, той е освободен от работа, а ако вината му бъде доказана, ще бъде дисциплинарно уволнен и няма да получи полагащите се при напускане на МВР 18 заплати. Вчера премиерът Бойко Борисов разпореди спешни мерки срещу рекета на катаджиите - да бъдат снимани с камери при всяка проверка.

Мъж, направил опит да подкупи полицаи, е задържан в Районно управление „Полиция” - Асеновград, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив. Вчера около 17.00 часа на улица в града полицейски автопатрул извършил рутинна проверка на товарен автомобил „Мерцедес”, управляван от 39-годишния асеновградчанин с инициали В.Г. Служителите на реда установили, че той няма шофьорска книжка, което наложило съставяне на акт за допуснатото нарушение. Виждайки това, мъжът подхвърлил в служебния автомобил банкнота от 20 лева. Двамата полицаи обаче не ги взели и незабавно го задържали.

На място пристигнала дежурна група от районното управление, която иззела банкнотата. По случая е образувано бързо производство и е уведомена Окръжна прокуратура.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във