Параграф22 Daily

§22 Новини

Началникът на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП участва в международната конференция Sofia CyberSec 2020

Началникът на отдел "Киберпрестъпност" при Главна дирекция “Борба с организираната престъпност“ в МВР комисар Владимир  Димитров взе участие в  панел „Устойчивост на хибридни заплахи“ в рамките на организиран дискусионен форум по киберсигурност в Европейския съюз и страните от НАТО. Той  посочи най-често срещаните проблеми в тази посока у нас - компрометирането на служебна кореспонденция и интернет измамите и подчерта, че  злонамерените кибероперации представляват сериозни рискове за институциите, бизнеса и гражданите. В този смисъл комисар Димитров акцентира върху информираността на потребителите.

Представители на Алианса и ЕС, експерти в сферата на киберсигурността, както на местно, така и на международно ниво, обсъдиха съвременните заплахи в областта на киберпространството. Те отчетоха необходимостта от гарантиране на повече сигурност в среда на непрекъснато разширяващ се дигитален свят.

Конференцията се проведе в иновативен формат, съчетал физическо присъствие на открита сцена с експерти в сферата на сигурността, бизнеса и институциите, и участие на чуждестранни лектори с видео връзка на живо.

Facebook logo
Бъдете с нас и във