Параграф22 Daily

§22 Новини

Началникът на отдел във ФСБ Кирил Черкалин е бил задържан за получаване на големи подкупи

Началникът на един от отделите на ФСБ, полковник Кирил Черкалин, e бил задържан днес по подозрение за получаване на големи подкупи. Други двама от бившите му подчинени са били задържани по подозрение за измама в голям мащаб. Това съобщиха на ТАСС в Центъра за връзки с обществеността на ФСБ на Русия.

Кирил Черкалин е бил началник на отдел във ФСБ, специализиран за надзор върху операциите на търговските банки в рамките на управление "K". "Отделът за вътрешна сигурност на ФСБ, в сътрудничество с Главното следствено управление на следствения комитет на Руската федерация, в наказателно дело по подозрение за получаване на подкупи в особено голями размери, задържа днес полковник Черкалин Кирил Владимирович, началник на отдел във ФСБ на Русия," става ясно от информацията.

ФСБ на Русия е задържала по подозрение за измама в голям мащаб и двама бивши служители на същото подразделение - Фролов Дмитрий Алексеевич и Василев Андрей Валериевич, които преди това са били уволнени от военна служба за компромисни обстоятелства.

В момента и на тримата се избира мярка за неотклонение.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във