Параграф22 Weekly

§22 Новини

Националният щаб за мониторинг на Украйна прие мерки

Под ръководството на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев днес се проведе заседание на Националния щаб за мониторинг на обстановката в Украйна. Участваха заместник-ръководителят на щаба и председател на ДАНС Владимир Писанчев, главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров, ръководителите на специални служби, представители на министерства, държавни агенции, директорите на главните дирекции "Национална полиция", "Пожарна безопасност и защита на населението" и "Гранична полиция" в МВР и ръководители на други структури.


По предложение на вицепремиера Йовчев бяха обсъдени 3 основни аспекта на кризисната ситуация - сигурността на критичните инфраструктури в Украйна, рисковете от възникване на засилен миграционен натиск към страните от Европейския съюз, включително и към България, и възможностите за разширяване на въоръжения конфликт и въвличането на трети държави в него.


На заседанието са набелязани конкретни задачи и мерки за изпълнение от всички институции, които са ангажирани с кризата в Украйна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във