Параграф22 Daily

§22 Новини

Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, аварии и катастрофи” 2014 се проведе в Монтана

Първите три места са за отборите на Кърджали, Пловдив и Монтана

ХII-то национално ученическо състезание "Защита при бедствия, аварии и катастрофи" 2014 се проведе на 11 и 12 юни в град Монтана. Инициативата се организира от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" съвместно с Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Българския червен кръст и Обединен детски комплекс "Ние, врабчетата" - Монтана.


112 ученика от седми клас от цялата страна, разпределени в 28 отбора с по 4-ма участника, преминаха теоретичен и практически изпит.


Теоретичният изпит бе под формата на тест, включващ въпроси от сферата на природните бедствия, авариите, катастрофите, индивидуалните и колективни средства за защита, правилата за поведение при пожар, оказване на първа медицинска помощ и Единния европейски номер за спешни повиквания 112.


Практическите игри се проведоха на площад "Жеравица" в Монтана - участниците демонстрираха умения и бързина за действия при земетресение и наводнение, състезаваха се за бързина на различни умения. Доброволци от областния съвет на БЧК - Монтана провериха реакциите им за оказване на първа медицинска помощ.


Отборът на Основно училище "Отец Паисий", село Жълтуша, спечели първенството в състезанието. Второ място заеха учениците от СОУ "Иван Вазов" - Сопот. Възпитаниците на II СОУ "Н. Й. Вапцаров" - Монтана се класираха на трето място.


Всички ученици показаха много добра теоретични знания и практически умения.


Наградите на победителите връчиха комисар Венцислав Райков - началник на ОУПБЗН - Монтана и главен инспектор Стефан Стефанов endash началник на сектор "Превантивна дейност" към ГДПБЗН - МВР.


Победителите, класирали се на първите три места, получиха състезателни купи, медали, плакети и грамоти, а останалите състезатели - предметни награди и сертификати за участие в състезанието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във