Параграф22 Daily

§22 Новини

Над 11 кг канабис са иззети от служители на РУП -Оряхово

На територията на град Оряхово е била проведена специализирана полицейска операция с цел противодействие на разпространението на наркотични вещества. Акцията е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Враца.

В рамките на операцията е проверен частен имот в село Селановци, общ. Оряхово. В двора  и на  различни места в къщата, криминалистите открили съцветия,  суха листна маса,  растения от рода на конопа с височина от 50  до  150 см, които при направения полеви наркотест реагирали на канабис. Общото иззето количество е над 11 килограма. В жилището са намерени и специално пригодени технически прибори и условия за отглеждането и съхранението на  растенията. Мястото е посетено от прокурор  от Районна прокуратура-Оряхово.

В рамките до 24 часа са задържани собствениците на имота-баща и син. Синът е с криминални регистрации в полицията и осъждан за притежание на наркотици.

По случая е образувано досъдебно производство във връзка с извършено престъпление по чл.354в, ал.1 от НК, а работата по документирането му продължава под ръководството на прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във