Параграф22 Daily

§22 Новини

Над 1500 нарушения на пътя засякоха катаджиите за 24 часа

1126 случая на превишена скорост са констатирали служителите на Пътна полиция по време на операция 24 часа контрол на скоростта, която приключи днес сутрин. Пътните полицаи са констатирали и други 387 нарушения на Закона за движение по пътищата, съобщават от Главна дирекция „Национална полиция". За нарушенията със скоростта униформените са съставили 591 акта и 474 фиша.

Органите на реда уточняват, че 61 шофьори не са санкционирани на място поради невъзможност за безопасно спиране. Съгласно закона ще им бъдат изпратени покани за явяване в съответното структурно поделение на МВР. Санкциите спрямо тях ще бъдат предприети на базата на изготвения снимков или видео материал.

В спецакцията са участвали 319 униформени от областните полицейски дирекции и СДВР. Те са контролираха спазването на ограниченията за скорост в общо 521 точки в страната.

От полицията отчитат общо понижение на средната скорост на придвижване в страната по време на акцията. Резултатът е денонощие без жертви на пътя. Регистрирани са 156 леки пътнотранспортни произшествия и 20 тежки. Пострадали са 24 души.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във