Параграф22 Weekly

§22 Новини

Над 1500 парашутисти скачат в руската Рязанска област

Руските въоръжени сили увеличават интензивността на полевите си занятия на полигоните в Ростовска, Белгородска, Курска и Тамбовска област, съобщиха пред ИТАР-ТАСС от пресслужбата на министерството на отбраната на Русия. Основната цел на провежданите мероприятия е всестранна проверка на координирането на подразделения с последващо изпълнение на учебно-бойни задачи на непознати местности и на неизпробвани полигони.


Днес ще има голям десант на руските въздушно-десатни войски(BДВ) - над 1500 военнослужащи ще скочит с парашути на полигон в Ростовска области в рамките на ученията на ВДВ. "Парашутистите ще отработят разузнавателни, специални и учебно-бойни задачи като взаимодействат с мотострелковите подразделения и с използването на най-съвременни автоматизировани системи за управление и спътникови средства за комуникация и разузнаване", подчертали във военното ведомство.


Ученията ще продължат до 14 март и в тях ще бъдат задействани общо 4000 десантчици, 36 единици от транспортната и армейската авиация, както и 500 бройки военна техника и въоружение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във