Параграф22 Daily

§22 Новини

Над 160 проверки на строителни обекти e извършил Столичният инспекторат през март

На територията на Столична община се извършва ежедневен контрол на строителните обекти. Инспекторите следят за изпълнение на разпоредбите в Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на територията на Столична община. На терен всеки ден се контролират строителните площадки като при проверките едни от най- честите нарушения, които констатират инспекторите и налагат санкции са липса на устройство за измиване на ходовата част на строителната техника, която излиза от обекта; липса на плътна строителна ограда или частично изградена такава; разполагане на строителни материали на общински площи без разрешение; заемане на тротоари и други общински площи с техника или материали без разрешение; замърсяване на пространството около обекта.

Най-голям дял от нарушители през март са установени в районите "Витоша", "Лозенец", "Сердика", "Овча купел", "Подуяне" и "Възраждане".

При направените над 160 проверки за месеца са съставени 41 броя актове за установяване на административно нарушение на технически ръководители на строежи, като санкциите стигат до 5 000 лв. и осем броя актове на фирми със санкции до 20 000 лв. на основание Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столичната община.

Днес, 1 април, при контрола на ул. "Ильо войвода" 39-41 в район "Подуяне" е санкционирана фирмата, която извършва строителни дейности за липса на устройство за измиване на ходовата част на излизащите камиони.

Проверките продължават на цялата територия на столицата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във